Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zuid afrikaanse kip met honing en mosterd

Door: willytwee

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


Kip: 8 1/2 kippeborsten, 8 kipfileetjes, 8 drumsticks.
Honing: ongeveer 10 eetlepels
Mosterd: 3 eetlepels
75 g boter
kerriepoeder
zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal
oven


Een krokant korstje om je kip, die lekker mals blijft.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen, 190 C
Boter smelten in pan. Als deze gesmolten is, de honing, mosterd en het kerriepoeder toevoegen.

Bereidingswijze

Wrijf kip in met zout.
Haal kip even door saus. Leg kip (rauw)in beboterde Ovenschaal. Giet saus erover heen.
Zet in oven, 60 minuten voor drumstick en kippenborst, kipfilet kan korter.

Serveertip

Rijst.
Sperziebonen met rauwe of gefruite knoflook en blokjes feta.
Smakelijk eten!

Als je geen tijd hebt de schaal in de oven te zetten, kun je kip ook gewoon bakken en laten stoven in saus. Je krijgt dan niet zo'n krokant korstje maar de smaak is enigszins hetzelfde.



Deel dit recept

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willytwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top