Venkelsoep

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

* 2 grote venkelknollen
* grote bos lente-ui
* 1 teen knoflook
* 1,5 tot 2 liter kruidenbouillon
* 4 aardappelen
* room culinair of slagroom
* 1 eetlepel versgehakte peterselie
* olijfolie
* peper en zout van de molen

HULPMIDDELEN

Soeppan en staafmixer


Heerlijke gebonden venkelsoep met een fris lente-ui tintje

Voorbereiding

Venkel, lente-ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden. Venkelgroen bewaren als garnering.
Aardappelen schillen en in stukken snijden

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, fruit daarin de lente-ui en knoflook en daarna de venkelstukjes. Voeg het bouillonnat erbij (hoe meer hoe dunner de soep wordt) en de aardappelstukjes. Laat dit in zo'n 15 tot 20 minuten gaar worden.
Nu alles fijnmaken met de staafmixer en op smaak maken met de kruiden.

Serveertips

Opdienen in wijde soepkom met een scheutje room en wat vers venkelgroen ter garnering.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies