Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Creme brulee
  6. Kerst Creme Brulee

Kerst Creme Brulee

Door: cohiba

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-1998

Ingrediënten 4 personen


1/2 liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt)
bruine basterd suiker ( liever rietsuiker)


Verder heb je nodig


Beken , gasbrander of boven warmte oven voluit


Lekker no nonsens dessert niet moeilijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voor verwaremen op 100 graden je kan dit dessert het beste 1 dag van te voren maaken

Bereidingswijze

Kook de room zacht met de suiker kaneel vanille en steranijs laat dit zacht trekken
zeef de room en voeg al roerend de ei en dooiers toe mix dit zeer goed giet dit mengsel in een 4 diepe soep borden en zet dit gedurende een 1/2 uur tot drie kwartier in de oven van 100 graden strooi de suiker erop en
gratineer deze op het laatst een bol vanilleijs erop en je hebt een heerlijk makelijk kerst dessert

Serveertip

Lekker een bol vanilleijs erop
en een glas monbasillac (dessertwijn met pouritoure noble )



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cohiba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top