Kerst Creme Brulee

  • Frans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt)
bruine basterd suiker ( liever rietsuiker)


HULPMIDDELEN

Beken , gasbrander of boven warmte oven voluit


Lekker no nonsens dessert niet moeilijk

Voorbereiding

Oven voor verwaremen op 100 graden je kan dit dessert het beste 1 dag van te voren maaken

Bereidingswijze

Kook de room zacht met de suiker kaneel vanille en steranijs laat dit zacht trekken
zeef de room en voeg al roerend de ei en dooiers toe mix dit zeer goed giet dit mengsel in een 4 diepe soep borden en zet dit gedurende een 1/2 uur tot drie kwartier in de oven van 100 graden strooi de suiker erop en
gratineer deze op het laatst een bol vanilleijs erop en je hebt een heerlijk makelijk kerst dessert

Serveertips

Lekker een bol vanilleijs erop
en een glas monbasillac (dessertwijn met pouritoure noble )

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cohiba


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies