Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

christmas pudding.

Door: ikkes

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 stuk(s) citroenen
25 gram amandelen (wit)
100 gram boter
2 stuk(s) eieren
100 gram pruimen (gedroogd)
175 gram krenten
175 gram rozijnen
175 gram rozijnen (geel)
100 gram bloem
0.50 theelepel(s) nootmuskaat
0.50 theelepel(s) kaneel
0.50 theelepel(s) zout
75 gram witbroodkruimels
100 gram basterdsuiker (bruin)
150 mililiter Bier (donker)
1 deciliter(s) Cognac


Verder heb je nodig


1 stuk(s) aluminiumfolie


Kerstpudding

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Chrismas dinner wordt traditioneel afgesloten met een echte plumpudding. Traditioneel wordt deze gemaakt op 'striup Sunday' de sondag het dichtst bij 30 november (St. Andrews day). Vroeger hielp iedereen mee om de ingredienten te roeren. Onder het roeren mocht je een wens doen. De pudding wordt er alleen maar lekkerder op als hij de kans krijgt om wat langer te rijpen. Dus probeer de pudding zeker zo'n twee weken voor kerst te maken.

Bereidingswijze

- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af.
- Hak de amandelen fijn.
- Snijd de boter in stukjes.
- Klop de eieren los.
- Ontpit de pruimen en snijd het vruchtvlees klein.
- Schep in een kom alle ingredienten, behalve de cognac, door elkaar.
- Vul een grote pan tot de helft met water en breng dit aan de kook.
- Vet een porseleinen puddingvorm voor warme puddingen in of gebruik een hoge Ovenschaal (bijvoorbeeld een souffleschaal).
- Schep het pruimenmengsel in de vorm en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de vorm in de pan met kokend water en laat de pudding ca. 8 uur heel zachtjes stomen.
- Vul het water eventueel bij als er te veel verdampt.
- Neem de vorm uit het water, verwijder het deksel en laat de pudding afkoelen.
- Laat de pudding minstens twee weken rijpen.
- Verwarm de pudding opnieuw in een pan met kokend water, reken op ca. 2, 1/2 uur.
- Zet een platte schaal op de vorm.
- Keer ze samen en laat de pudding op de schaal glijden.
- Verwarm de cognac in een pan.
- Steek de cognac aan (niet onder de afzuigkap !) en schenk de cognac brandend over de pudding.
- Geef er brandy butter bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top