Linzensoep

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr bruine Linze
300 gr lamsvlees
2 uien
2 teen knoflook
1 rode peper
2 vlees tomaten
1 aardappel
1 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 prei
3 eetlepels olie
1 theel. djinten
enkele takjes selderij
2 liter bouillen
1laurierblad
peper/zout


Linzensoep op Turkse wijze

Voorbereiding

Was de linzen goed en wwek ze 2 uur.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
pel de uien en de knoflook en sniijd beide fijn.
Verwijder desgewenst de zaadtes van de rode peper,snijd hem in ringetjes.
Onvel de tomaten,snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit,snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de aardappel,schrap de wortel en snij biede in blokjes.
Maak de bleekselderijstengels en de prei schoon;snijd de stengels insmalle schijfjes en de witte en lichtgroen deel van de prei in smalle ringen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hoge pan en bak het vlees rondom bruin.
Schep ui, knoflook.peperringetjes en djinten met het vlees om tot de ui glazig is,roer de tomatenblokjes erdoor en laat het vlees 25 minuten stoven.
Giet de linzen af en meng ze door het vlees.
Voeg de bouillon aan het vlees toe met de groente en de laurier,breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur koken tot het vlees, de linzen en de groenten gaar zijn.
Was de selderij en snijd het blad en een deel van de steeltjes fijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout, verwijder de laurier en roer de selderij erdoor

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies