Linzensoep

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr bruine Linze
300 gr lamsvlees
2 uien
2 teen knoflook
1 rode peper
2 vlees tomaten
1 aardappel
1 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 prei
3 eetlepels olie
1 theel. djinten
enkele takjes selderij
2 liter bouillen
1laurierblad
peper/zout


Linzensoep op Turkse wijze

Voorbereiding

Was de linzen goed en wwek ze 2 uur.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
pel de uien en de knoflook en sniijd beide fijn.
Verwijder desgewenst de zaadtes van de rode peper,snijd hem in ringetjes.
Onvel de tomaten,snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit,snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schil de aardappel,schrap de wortel en snij biede in blokjes.
Maak de bleekselderijstengels en de prei schoon;snijd de stengels insmalle schijfjes en de witte en lichtgroen deel van de prei in smalle ringen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een hoge pan en bak het vlees rondom bruin.
Schep ui, knoflook.peperringetjes en djinten met het vlees om tot de ui glazig is,roer de tomatenblokjes erdoor en laat het vlees 25 minuten stoven.
Giet de linzen af en meng ze door het vlees.
Voeg de bouillon aan het vlees toe met de groente en de laurier,breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur koken tot het vlees, de linzen en de groenten gaar zijn.
Was de selderij en snijd het blad en een deel van de steeltjes fijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout, verwijder de laurier en roer de selderij erdoor

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van loper


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies