mini loempia.

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

125 gram garnalen
125 gram kipfilets
125 gram wortelen
125 gram tauge
25 gram soun (rijstvermecelli)
2 stuk(s) eieren
2 stuk(s) lente-uitjes
3 stuk(s) maggiblokjes
zout
1 eetlepel(s) suiker
0.50 theelepel(s) peper
1 stuk(s) uien
1 teentje(s) knoflook
2 eetlepel(s) olie
1 pakje(s) loempiavellen


Bereidingswijze

- De garnalen zelf pellen en heel fijn hakken.
- De kipfilet in heel kleine blokjes snijden.
- De worteltjes in heel fijne reepjes snijden.
- De soun een 1/2 uur laten weken en dan uit laten lekken.
- De eieren klutsen.
- De ui en knoflook fijn snijden en in de olie fruiten.
- Als de geur naar boven komt het vlees en de garnalen erbij doen.
- Dit ca. 15 minuten smoren op een klein vuur.
- Vervolgens de worteltjes toevoegen en als deze al slap worden ook de lente ui, tauge, soun en de geklopte eieren erbij doen.
- Tot slot kan ook de maggi, zout en peper toegevoegd worden.
- Alles goed roeren zodat het goed vermengd wordt.
- Als dit gebeurt is, is de vulling klaar en nemen we de loempia-velletjes die we vullen met 1 el van de vulling.
- Dichtvouwen en in hete olie goudbruin frituren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies