Koolrabisoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 koolrabi's (400 gram), 1 aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 0,5 liter groentebouillon, 1 dl melk, 50 gram gorgonzola, zout en peper, peterselie, 1 dl zure room.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen

Een recept van De Kleine Aarde

Bereidingswijze

Schil de koolrabi's goed, zodat er geen houtachtige nerven meer aanzitten. Bewaar enkele mooie bladeren. Halveer de koolrabi's en snij ze tot blokjes. Boen de aardappel of schil hem, snij ook deze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe. Laat het geheel twee a drie minuten smoren, met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep door middel van een passe-vite of staafmixer. Roer de melk door de soep en verhit deze zachtjes. Prak met een vork de gorgonzola en voeg deze eveneens aan de soep toe. Maak de soep op smaak af met zout, peper en fijngesneden peterselie. Voeg eventueel koolrabiblad toe. Voeg vlak voor het opdienen voorzichtig de zure room toe.
De soep dan niet meer verwarmen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eco


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies