Koolrabisoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 koolrabi's (400 gram), 1 aardappel, 1 eetlepel olijfolie, 0,5 liter groentebouillon, 1 dl melk, 50 gram gorgonzola, zout en peper, peterselie, 1 dl zure room.


Een recept van De Kleine Aarde

Bereidingswijze

Schil de koolrabi's goed, zodat er geen houtachtige nerven meer aanzitten. Bewaar enkele mooie bladeren. Halveer de koolrabi's en snij ze tot blokjes. Boen de aardappel of schil hem, snij ook deze in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de blokjes koolrabi en aardappel toe. Laat het geheel twee a drie minuten smoren, met de deksel op de pan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel twintig minuten zachtjes koken. Pureer de soep door middel van een passe-vite of staafmixer. Roer de melk door de soep en verhit deze zachtjes. Prak met een vork de gorgonzola en voeg deze eveneens aan de soep toe. Maak de soep op smaak af met zout, peper en fijngesneden peterselie. Voeg eventueel koolrabiblad toe. Voeg vlak voor het opdienen voorzichtig de zure room toe.
De soep dan niet meer verwarmen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies