Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wildragout

Door: teddy

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram wild vlees(konijn,ree,haas)
- versgemalen peper en zout
- 40 gram boter
- 2 takjes tijm
- 1 theelepel geplette jeneverbessen
- 1 kaneelstokje
- 1 grote ui
- 8 dl wildfound
- 1 dl port
- 50 gram gedroogde pruimen zonder pit
- 40 gram bloem
- 1 dl slagroom
- 4 pasteibakjes



Lekkere ragout van wild

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en voorzie ze van peper en zout.
Laat boter in een Braadpan smelten en lichtbruin kleuren.
Bak het vlees rondom aan.
Voeg de tijm, de jeneverbessen, het kaneelstokje en de fijngesneden ui toe.
Giet de found en port erbij.
Laat alles 1 tot 1 1/2 uur sudderen op laag vuur.
Doe de pruimen bij het vlees.
Roer een glad mengsel van de bloem en de slagroom en roer dit door het vleesmengsel.
Laat het geheel op laag vuur nog een half uur stoven.
Verwijder de takjes tijm en het kaneelstokje en breng de ragout op smaak met zout en peper.

Serveertip

Voor het serveren pasteibakjes even in de oven en dan vullen met de ragout.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van teddy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top