Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

consomme mosaique.

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

0.50 stuk(s) prei
4 centimeter(s) winterwortel
0.25 stuk(s) paprika (geel)
1 takje(s) selderijgroen
1 liter(s) bouillon (runder)
peper
zout
EXTRA NODIG: 1 stuk(s) huishoudfolie



Voorbereiding

- Het stukje (8 cm) prei schoonmaken en in de lengte in repen van 1 a 1, 1/2 cm snijden.
- De repen schuin doorsnijden zodat er ruitjes ontstaan.
- De ruitjes prei in een pan met kokend water en zout 30 seconden blancheren.
- Daarna met koud water afspoelen.
- Het stukje winterwortel schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in reepjes van 1 a 1, 1/2 cm snijden; de reepjes in ruitjes snijden.
- De ruitjes in 1 - 2 minuten in kokend water blankere en vervolgens met koud water afspoelen.
- De paprika schoonmaken, in reepjes van 1, 1/2 cm snijden, de reepjes weer in ruitjes snijden.
- De ruitjes paprika eveneens kort in kokend water blancheer en met koud water afspoelen.
- Alle ruitjes en de selderijblaadjes in folie verpakken (de paprika apart) en tot gebruik in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

- Het vet van de bouillon scheppen.
- De bouillon aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- De ruitjes en de selderijblaadjes 1 minuut in de bouillon meeverwarmen.
- Serveren met driehoekjes geroosterd brood of warme bolletjes en boter



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top