Kip In Zoetzure Saus

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Hele kip of kippebouten,
3 uitgeperste knoflook teentjes,
zout, peper, mespuntje ve-tsin, 5 eetlepels maizena, Voor de saus: 3 eetlepels tomaten ketchup, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 2 theelepels azijn, 1 eetlepel suiker.
paar eetlepels arachideolie om te bakken


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN

Wok of koekenpan, steelpannetje


Deze kip, in een zoetzure saus heeft beslist een chinese achtergrond. Dit betekent dat het een heerlijk gerecht is bij (ba)mie of witte rijst maar natuurlijk ook met gebakken aardappeltjes en sla

Voorbereiding

Bestrijk de kip met de uitgeperste knoflook strooi er wat zout, peper en ve-tsin over. En zet de kip voor 30 minuten in de koelkast.

Bereidingswijze

Wentel de kip door de maizena en bak het rondom bruin en gaar in hete arachideolie. Roer alle ingredienten voor de saus samen in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat dit even inkoken. Als de kip gaar is, deze op een voorverwarmde schaal leggen en de warme saus erover schenken. Meteen serveren met rijst, mie,aardappelen en salade.

Serveertips

Bier, frisdrank, wijn


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tomcat


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies