Spaghettisaus

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 2 blikken gepelde tomaten met vocht
- 4 blikjes tomatenpuree
- 1 rode paprika
- 3 teentjes knoflook
- oregano
- 2 chilisnippers
- een scheutje rode wijnazijn
- een paar druppeltjes worchestersaus
- 1 laurierblad
- olijfolie

HULPMIDDELEN

- knoflookpers
- mes
- blikopener
- hapjespan


Niet vette, makkelijke, vegetarische spaghettisaus

Voorbereiding

- was de courgette, schil deze en snijd hem in blokjes
- was de aubergine en snijd deze in blokjes
- borstel de champignons en snijd deze in vieren
- was de paprika en snijd deze in stukjes
- snijd de ui in ringen

Bereidingswijze

- Doe de olie in de pan
- Voeg de ui, courgette, paprika, aubergine en champignons toe
- pers de knoflook er boven uit
- bak dit enkele minuten aan
- voeg de gepelde tomaten met vocht toe, de tomatenpuree (hoeveelheid naar gewenste dikte van de saus), een scheutje rode wijnazijn, chilisnippers, wat oregano, het laurierblad en wat druppeltjes worcestersaus.
- Roer dit goed door elkaar, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Laat het geheel zachtjes koken.
- Dit is het moment om het water voor de pasta op te zetten, zodra de pasta dan klaar is, is de saus ook klaar
- Vergeet niet voor het serveren het laurierblad uit de saus te halen.

Serveertips

Geraspte kaas is erg lekker maar als je het slank wilt houden kun je beter parmezaanse kaas nemen. (of slankie)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kayleigh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies