Kalfspiccata

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 mooi dunne kalfslapjes
bloem, 250 gram boter, 1 bakje champignons, 2 teentjes knoflook, vleesbouiilon, half kopje droge witte wijn, 2 el. marsala,1 citroen, citroensap, vers gehakte peterselie, out & peper


Bereidingswijze

Snipper de ui en snij de champignons in plakjes, Fruit de knoflook en de champignons in wat boter.In een sauspan wat boter laten smelten en bloem toevoegen. Laat dit langzaam warm worden. Voeg de wijn toe en laat 1 minuut inkoken. Voeg dan 2 eetlepels citroensap en wat vleesbouillon toe en laat opnieuw in koken. Hetzelfde doen met de marsala. Roer de knoflook en de champignons door de saus en hou dit vloeibaar. In een grote koekenpan wat boter verhitten en de door de bloem gehaalde kalfslapjes op hoog vuur aan beide zijden 2 minuten bruin bakken. Zet het vuur laag en voeg de saus toe. Nog even laten doorkoken tot het geheel goed warm is en direct serveren.
Garneren met peterselie en schijfjes citroen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies