Kalfspiccata

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 mooi dunne kalfslapjes
bloem, 250 gram boter, 1 bakje champignons, 2 teentjes knoflook, vleesbouiilon, half kopje droge witte wijn, 2 el. marsala,1 citroen, citroensap, vers gehakte peterselie, out & peper



Bereidingswijze

Snipper de ui en snij de champignons in plakjes, Fruit de knoflook en de champignons in wat boter.In een sauspan wat boter laten smelten en bloem toevoegen. Laat dit langzaam warm worden. Voeg de wijn toe en laat 1 minuut inkoken. Voeg dan 2 eetlepels citroensap en wat vleesbouillon toe en laat opnieuw in koken. Hetzelfde doen met de marsala. Roer de knoflook en de champignons door de saus en hou dit vloeibaar. In een grote koekenpan wat boter verhitten en de door de bloem gehaalde kalfslapjes op hoog vuur aan beide zijden 2 minuten bruin bakken. Zet het vuur laag en voeg de saus toe. Nog even laten doorkoken tot het geheel goed warm is en direct serveren.
Garneren met peterselie en schijfjes citroen

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrijkels


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies