ECLAIRS MET CHOCOLADELAAGJE

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Voor 12 stuks: 40 gr. boter; 125 ml. water; 60 gr. bloem; 2 eieren; 100 gr. pure chocolade in stukjes; 20 gr. boter; 125 ml. slagroom; 1 EL suiker

HULPMIDDELEN

Bakpapier - bakplaat - pan - houten spatel - spuitzak met een gladde en een kartel mond - mixer


Nee, nu gaan we eens voor EEN keertje niet aan de calorieen en de lijn denken, maar puur genieten. Het is in een wip gemaakt en dan heerlijk smullen maar met een lekker bakje troost erbij!

Bereidingswijze

Smelt de boter met het water in een pan. NIET laten koken. Haal de pan van het vuur en roer de bloem met een houten spatel erdoor. Zet de pan weer op het vuur en verwarm het mengsel tot het stevig is en loslaat van de bodem van de pan. Neem de pan weer van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Roer de eieren een voor een door het mengsel tot er een egaal beslag ontstaat. Doe het beslag in de spuitzak (gebruik nu de gladde spuitmond). Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat repen van 8 cm. lang. Bak de eclairs 15 minuten in de oven op 180 graden C. Snijd daarna de eclairs in de lengte door, vouw ze open en bak ze nogmaals 4 min. in de oven. Haal ze dan uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Smelt nu de chocola au bain -marie samen met de boter en doop dan de bovenkant van de eclairs in de chocola. Leg ze met de chocolade kant naar boven op een groot bord en laat de chocolade in de koelkast opstijven. Klop dan de slagroom stijf met suiker en doe dit mengsel in de spuitzak met de kartel mond. Vul de onderste helften van de eclairs met de slagroom. Leg er als laatste de chocolade helften bovenop.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies