Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Franse uiensoep die super simpel is.

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50 gr boter 1 el olijfolie 3 grote uien, circa 1.3 kilo, in dunne ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 el bloem 1 l runder of kippenbouillon 6 dl droge witte wijn 1 vers laurierblaadjes 2 takjes tijm 1 stokbrood, of ander witbrood in plakjes circa 180 gr versgeraspte Gruyère grof korrelig zeezout en versgemalen peper.


Franse uiensoep

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld.

Bereidingswijze

Smelt de boter en olie in een diepe pan op normaal vuur. Voeg de uien toe en smoor deze in 15-20 minuten zacht. Voeg de knoflook en bloem toe en schep beide een minuut door de uien. Voeg de bouillon, wijn, laurierblad en tijm toe. Breng de soep aan de koop en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de soep 1 minuut koken, draai het vuur lager en laat de soep nogmaals 20 minuten zachtjes koken. Breng eventueel nogmaals op smaak met zout en peper. De soep is nu klaar, maar wint nog aanzienlijk aan smaak als hij nog minimaal 30 minuten kan rusten. Verwarm de grill. Leg de plakjes stokbrood op een bakblik en rooster ze lichtbruin onder de grill. Houd ze apart. Schep de soep in ovenvaste kommen en leg er een paar plakjes stokbrood op. Bestrooi het stokbrood met geraspte kaas en gratineer het brood onder de grill goudbruin en borrelend heet. Serveer de soep direct.

Bron

Bistro



Leuk recept? Deel het
Reacties (18)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top