SOTO AJAM

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

- citroensap

- 4 kippenpoten

- zout

- ve-tsin (dit is een smaakversterker, niet teveel gebruiken. Kan ook zonder dan iets meer zout gebruiken)

- 2 speklappen of een bakje rookspek

- 4 uien

- 2 preien

- 1 kleine witte kool

- bos selderie (of peterselie)

- taugé

- 1 komkommer

- 8 hardgekookte eieren

- eiermie (2 pak)

- 2 zakjes soto ajam (toko of poelier)

- gebakken uitjes

- kroepoek

- seroendeng

- 750 gram kipfilet

- kruiden voor de marinade

- pindasaus



Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen
HULPMIDDELEN



Een ideaal recept om voor een groep mensen te maken. Goed een dag van tevoren te maken. Dus als je visite hebt sta je niet in de keuken

Voorbereiding

- Kippenpoten ontdoen van zichtbaar vet en bloed

- Kippenpoten koken in 3 liter water met zout en ve-tsin (ik heb er ook nog een kippenbouillonblok in gedaan, maar zelf even proeven)

- Eventueel overtollig vet van het water halen. De poten zijn gaar in anderhalf uur (zachtjes laten trekken, dus tegen de kook aan)

- De gare kip plukken (alleen het vlees, dus geen bot en vel) en in grove stukken snijden

- Witte kool grove stukken snijden

- Spek uitbakken, de gesnipperde uien toevoegen. Even laten bakken en dan de kip en de soto boemboe en de kool erbij. Alles even doorbakken.

- Het geheel in de soep doen en laten doorkoken (tot de kool gaar is)

Bereidingswijze

Sate bereiden:

- 750 gram kipfilet in grove blokken snijden en kruiden met zout en peper

- Marinade maken van: 1 ui in blokken, 2 geperste tenen knoflook, half kopje ketjap, 1 eetlepel djinten (gemalen komijn), 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)

- Het vlees 3 uur laten marineren

- Dan aan sateprikker rijgen en in olie bruin bakken of een kwartiertje onder de grill.

Serveertips

- De prei en selderie zeer fijn snijden en mengen in een kom

- De komkommer fijnsnijden (plakjes) en iets laten uitlekken in een schaal doen

- Volgende kom bevat taugé

- Kom met eieren in stukken gesneden

- Kommetje met gebakken uitjes

- Kommetje ketoembar

- Schaal kroepoek

- Schaaltje seroendeng

- Kook de mie en giet deze af. Giet er een scheutje wokolie door (geurt heerlijk)

- Saté en pindasaus verwarmen



Soto wordt als volgt gegeten:

- Bami op je bord doen en hieroverheen prei/selderie, taugé, komkommer, gebakken uitjes en dan een schep soto met vocht

- Verder eet je erbij wat je lekker vind

Bijna alles is een dag van tevoren te maken en ideaal voor als je eters krijgt. Ook voor grote groepen ideaal.

Salamat makan!

Bron

Recept via via mijn zwager


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies