SOTO AJAM

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

- citroensap

- 4 kippenpoten

- zout

- ve-tsin (dit is een smaakversterker, niet teveel gebruiken. Kan ook zonder dan iets meer zout gebruiken)

- 2 speklappen of een bakje rookspek

- 4 uien

- 2 preien

- 1 kleine witte kool

- bos selderie (of peterselie)

- taugé

- 1 komkommer

- 8 hardgekookte eieren

- eiermie (2 pak)

- 2 zakjes soto ajam (toko of poelier)

- gebakken uitjes

- kroepoek

- seroendeng

- 750 gram kipfilet

- kruiden voor de marinade

- pindasaus


HULPMIDDELEN



Een ideaal recept om voor een groep mensen te maken. Goed een dag van tevoren te maken. Dus als je visite hebt sta je niet in de keuken

Voorbereiding

- Kippenpoten ontdoen van zichtbaar vet en bloed

- Kippenpoten koken in 3 liter water met zout en ve-tsin (ik heb er ook nog een kippenbouillonblok in gedaan, maar zelf even proeven)

- Eventueel overtollig vet van het water halen. De poten zijn gaar in anderhalf uur (zachtjes laten trekken, dus tegen de kook aan)

- De gare kip plukken (alleen het vlees, dus geen bot en vel) en in grove stukken snijden

- Witte kool grove stukken snijden

- Spek uitbakken, de gesnipperde uien toevoegen. Even laten bakken en dan de kip en de soto boemboe en de kool erbij. Alles even doorbakken.

- Het geheel in de soep doen en laten doorkoken (tot de kool gaar is)

Bereidingswijze

Sate bereiden:

- 750 gram kipfilet in grove blokken snijden en kruiden met zout en peper

- Marinade maken van: 1 ui in blokken, 2 geperste tenen knoflook, half kopje ketjap, 1 eetlepel djinten (gemalen komijn), 1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)

- Het vlees 3 uur laten marineren

- Dan aan sateprikker rijgen en in olie bruin bakken of een kwartiertje onder de grill.

Serveertips

- De prei en selderie zeer fijn snijden en mengen in een kom

- De komkommer fijnsnijden (plakjes) en iets laten uitlekken in een schaal doen

- Volgende kom bevat taugé

- Kom met eieren in stukken gesneden

- Kommetje met gebakken uitjes

- Kommetje ketoembar

- Schaal kroepoek

- Schaaltje seroendeng

- Kook de mie en giet deze af. Giet er een scheutje wokolie door (geurt heerlijk)

- Saté en pindasaus verwarmen



Soto wordt als volgt gegeten:

- Bami op je bord doen en hieroverheen prei/selderie, taugé, komkommer, gebakken uitjes en dan een schep soto met vocht

- Verder eet je erbij wat je lekker vind

Bijna alles is een dag van tevoren te maken en ideaal voor als je eters krijgt. Ook voor grote groepen ideaal.

Salamat makan!

Bron

Recept via via mijn zwager

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies