Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Huzarensalade van mijn moeder

Door: pwiggers

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 vastkokende aardappelen -
1 ui -
2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -
dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -
dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -
2 eieren -
2 zoute haringen -
plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -
½ dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
mayonaise of yogonaise =
peper -
zout -



Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen.
Azijn (aangevuld met water tot 1 dl) met suiker en uisnippers aan de kook brengen en inkoken tot er nog weinig vocht over is.
Aardappels in de schil gaar koken. Nog warm pellen en in kleine blokjes snijden.
Azijn/suikervocht nog warm over de aardappels gieten.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden
Boterhamworst en cervelaatworst in kleine blokjes snijden.
Eieren hard koken en in blokjes snijden.
Haringen schoonmaken en in blokjes snijden
Augurken klein snijden.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen.
Smeuïg maken met wat mayonaise. Dan proeven.
Op smaak brengen met wat peper en zout.

Serveertip

Ook heel lekker bij de lunch.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top