Paddenstoelenrisotto met spinazie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 bakje kastanjechampignons (250 g)

1 ui

3 eetlepels (olijf)olie

300 g risottorijst (pak a 500 g)

2 groentebouillontabletten

1 flesje kookroom (light, 250 ml)

1 zak verse spinazie (300 g)

150 g boerenkaas (20+, versafdeling)

HULPMIDDELEN

mes
snijplank
braadpan
spatel
Koekenpan



Wie zegt dat een slank recept niet lekker kan zijn.
Hier eet ik mijn vingers bij op zo lekkerrrrrr!!!

Voorbereiding


Bereidingswijze

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
In braadpan 2 el olie verhitten en ui 1 min. fruiten.
rijst toevoegen en 2 min. meebakken. bouillontabletten en 500 ml water beetje bij beetje toevoegen en rijst aan de kook brengen.
Na 10 min. room erdoor roeren.
In koekenpan 1 el olie verhitten en champignons in 5 min bruin bakken.
Champignons en spinazie door risotto scheppen en enkele min. door en door verhitten.
Risotto over vier borden verdelen.
Met kaasschaaf of dunschiller flinterdunne plakjes van kaas schaven en over risotto verdelen.


Serveertips


Bron

Www.ah.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies