ananasjam

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

900 gram schoongemaakte verse ananas, in stukjes
sap van een halve citroen
1 kilo geleisuiker


Bereidingswijze

Doe de ananasstukjes in een grote pan en maak met de staafmixer fijn (of doe dit al van te voren met een keukenmachine). Roer het citroensap en de geleisuiker erdoor. Breng het geheel aan de kook. Als het flink borrelt en het blijft borrelen als je met een houten lepel roert, gaat de kooktijd in. Op het pak geleisuiker staat 4 minuten, maar ik kook jam altijd 6 minuten, dan wordt ie lekker stevig.

Direct in schone potten gieten, deksel goed dichtdraaien en 10 minuten op de kop wegzetten. Daarna omdraaien en jam laten afkoelen. De jam is 1 jaar houdbaar en veeeel lekkerder dan die uit de winkel

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies