ananasjam

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

900 gram schoongemaakte verse ananas, in stukjes
sap van een halve citroen
1 kilo geleisuiker



Bereidingswijze

Doe de ananasstukjes in een grote pan en maak met de staafmixer fijn (of doe dit al van te voren met een keukenmachine). Roer het citroensap en de geleisuiker erdoor. Breng het geheel aan de kook. Als het flink borrelt en het blijft borrelen als je met een houten lepel roert, gaat de kooktijd in. Op het pak geleisuiker staat 4 minuten, maar ik kook jam altijd 6 minuten, dan wordt ie lekker stevig.

Direct in schone potten gieten, deksel goed dichtdraaien en 10 minuten op de kop wegzetten. Daarna omdraaien en jam laten afkoelen. De jam is 1 jaar houdbaar en veeeel lekkerder dan die uit de winkel

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies