Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mont Blanc

Door: zwollenaartje

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



Verder heb je nodig


Grofmazige zeef-Spuitzak met gekarteld spuitstuk-suikerzeefje.


Mont Blanc is een Kastanjedessert,
gegarneerd met slagroom en gekonfijte kastanjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Nvt

Bereidingswijze

Verwarm de melk met room. Roer hier de kastanjepuree en 220gr: suiker en de vanillesuiker door;zet de pan op de laaggedraaide vlam of plaat en roer in de puree tot de melk geheel is opgenomen en de suiker is opgelost.
Roer tot de puree van de wand van de pan loslaat,neem de pan van het fornuis en laat de puree onder af en toe roeren afkoelen.
Klop intussen de slagroommet de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf.
Wrijf de koud geworden puree door de zeef op de puddingschotel.
Roer niet meer in de puree, maar druk de pureepijpjes voorzichtig in de vorm van een berg. klop de slagroom nog even op en vul de spuitzak.Spuit de room in lange strepen tegen de berg op,bekroon het geheel met een gekonfijte kastanje.Snijd de rest van de kastanjes klein en garneer er de top van de berg mee.Bestrooi ten slotte de top met poedersuiker.

Bron

Koken zonder grenzen



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top