Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indische kip

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gram kipfilet

4 uien

1 teentje knoflook

9 eetlepels ketchup

9 eetlepels ketjap (zoet)

6 eetlepels azijn

6 eetlepels bruine suiker

4 eetlepels pindakaas

zout en peper

kroepoek

rijst

200 gram taugé


Voor de 1e keer gemaakt

Het was heeeerlijk! Aanradertje


Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes snijden en in boter en olie bakken met peper en zout. Uit de pan halen , even apart houden. De uien in het overgebleven vet fruiten. Een kopje water toevoegen samen met het teentje (uitgeperste) knoflook. Daarna toevoegen: de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en pindakaas. De stukjes kipfilet en de saus gaar stoven. Vlak voor het opdienen de taugé toevoegen.
Serveren met rijst en kroepoek.

Bron

Vriendin



Leuk recept? Deel het
Reacties (108)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top