Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tarbot met champagnerisotto

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1 sjalot
* boter of olijfolie
* 150 g risottorijst
* 1 groot glas champagne (of witte wijn)
* bouillon
* 1/2 bosje kervel
* 1/2 bosje waterkers
* visfumet (of tablet visbouillon)
* 2 eidooiers
* princesseboontjes
* peultjes
* 4 tarbotmoten
* zeekraal


HULPMIDDELEN

Anti-aanbakpan, 2 potten, ring (om de risotto in het midden van het bord te vormen)


Mooi totaalgerechtje voor een bijzonder etentje. Met een sausje van waterkers en kervel, en garnituur van zeekraal en peultjes.

Bereidingswijze

1) snipper het sjalotje en bak aan in olie of boter, rijst toevoegen en roeren tot de korrels glanzen, afblussen met champagne en roeren tot de vloeistof is opgenomen. Nu telkens wat bouillon toevoegen en steeds roeren tot het vocht is opgenomen en tot de rijst smeuig is (ong. 20 min). Haal van het vuur af en roer er een klont boter, zout en peper door. 2)kook de boontjes en peultjs beetgaar. 3) kook de kervel en de waterkers kort in de visfumet, mix fijn en voeg van het vuur af de dooiers toe, klop tot een schuimige massa, breng op smaak met zout en peper. 4) verhit 2 el olijfolie in de anti-aanbakpan en bak de tarbot 1 minuut aan elke kant. Bestrooi met zout en peper. 5) stoof de zeekraal in wat boter

Serveertips

Leg de risotto in een mooi rondje met behulp van een ring, leg daarbovenop de tarbot. Voeg groenten en zeekraal toe en werk af met de saus en een toefje kervel.

Bron

Nest



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top