Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kLASSIEKE OSSENSTAARTSOEP

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 personen
700 gr ossenstaart
2 wortelen
2 uien
kruidenbuiltje
1 tot 1,5 l water
200 gr champignons
3 tomaten
scheut maderawijn
60 gr bloem
40 gr boter
gehakte peterselie
scheutje room
paprikapoeder
zout


HULPMIDDELEN

Pan


Lekker soepje

Voorbereiding

Bouillon maken

Bereidingswijze

Maak een bouillon van de ossenstaartsoep.
Hak de staart in gelijke stukken en kruid hem met peper en wat zout en kleur deze mooi bruin aan in wat boter.
EMINCEER de ui en de wortel grof en voeg deze toe aan de ossenstaart.
Bevochtig het geheel met water en zorg ervoor dat alles degelijk onder water staat.
Maak een kruidenbuiltje van laurier,tijm en peterseliestengels en voeg dit aan de bereiding toe.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur zachter en laat een 4 à 5 uur trekken.
Schuim regelmatig af.
Zeef de bouillon door een fijne zeef en hou de stukken ossenstaart apart.
Maak een bruine roux met boter en bloem.
Voeg al roerend de bouillon toe tot wanneer een mooi gebonden soepje verkrijgt.
Snij de champignons in stukken.
Voeg de tomaten en de stukken champignons bij de soep en laat het geheel een 10- tal minuten goed doorkoken.
Mix het geheel met een staafmixer
Voeg wat paprikapoeder en cayennepeper toe aan de bereiding.
Proef het geheel op smaak met wat zout.
Haal het resterende vlees van de staart en snij deze in gelijk stukjes en warm deze op in een weinig bouillon.
Voeg net voor het serveren een scheut maderawijn toe.

Serveertips

Garneren
Schep wat van de soep in een groot diep bord en lepel er wat vlees bij.
Strooi nog wat gehakte peterselie erbij en werk af met een vleugje lauwe room.
Serveer met wat heerlijk stokbrood.




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fr14ancien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top