Boeuf Bourguignon

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

800 g sukadelappen; 3 el olie; 200 g ontbijtspek, in reepjes; 20 kleine uitjes (of 2 grote uien in ringen); 1 winterwortel, in plakjes; 1 teentje knoflook; 2 el bloem; 1 fles rode wijn; evt. vleesbouillon; 2 takjes tijm; 3 peterseliestelen; 1 blaadje laurier; 2 stengels bleekselderij; 2 kruidnagels; 250 g champignons, in vieren gesneden;


Alom bekend en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Je moet alleen even rekening houden met de stooftijd, hoe langer hoe lekkerder!

Bereidingswijze

Snijd de sukadelappen in stukken en bak ze in 2 el hete olie in gedeelten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de reepjes ontbijtspek bruin in het achtergebleven braadvet. Bak de kleine uitjes of de ringen van de grote ui, de plakjes winterwortel en het geperste teentje knoflook 10 minuten mee. Leg het vlees terug in de pan, strooi er de bloem over en verwarm alles al roerende 3 minuten. Verwarm 1 fles rode wijn en schenk deze over het vlees (niet de wijn er koud bij schenken, dan wordt het vlees taai!). Voeg eventueel wat vleesbouillon toe, het vlees moet net onder staan. Voeg de tijm, peterseliestelen, laurier, bleekselderij en kruidnagels toe en zout en peper naar smaak. Stoof het vlees afgedekt op zacht vuur (of in de oven op 150 graden) 2,5 - 3 uur. Bak 20 minuten voor het einde van de stooftijd de champignons circa 5 minuten op hoog vuur in 1 el olie. Voeg de champignons bij het vlees en stoof ze 15 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertips

Serveer met gekookte aardappelen.

Bron

Libelle

Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies