Oma's Krentenbrood

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

500 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gram witte basterdsuiker, 3 eieren, zout, 3 zakjes vanillesuiker, 1 zakje bakpoeder, half pakje roomboter, 200 gr rozijnen of krenten, flinke scheut melk

HULPMIDDELEN

Bakblik, invetkwastje, beslagkom, mixer met deeghaken


Heerlijk krentenbrood, eigenlijk geheim recept

Voorbereiding

Evt. rozijnen wellen in de rum

Bereidingswijze

Meng de meel met de basterdsuiker, snufje zout, bakpoeder en vanillesuiker. Ondertussen staat op een laag vuurtje het halve pakje boter te smelten in de melk. Voeg aan de meel de eieren toe, als de boter is gesmolten voeg je dat met de melk toe aan het meel, goed mixen of slaan met een houten lepel met een gat erin. Als je blaasjes ziet dan is het goed. Tot slot de rozijnen toevoegen, 1 uur in een bebboterd en met bloem bestoven bakblik in het midden van de oven op circa 160 graden. Even prikken als je prikker nog met deeg zit, dan steeds een kwartiertje erbij en weer prikken. Krentenbrood direct storten en af laten koelen, eten met een dikke laag boter erop!

Bron

Mijn oma!

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mike86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies