Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

SOUVLAKI à l`écureuil

Door: ecureuil

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


SOUVLAKI: 600 g varkenshaas, laurierbladen, marinade: 2 el olijfolie, sap van een halve citroen, 1 el fijngeknipte verse munt, 1/2 el verse tijmblaadjes, 1 klein teentje knoflook (uit de pers), peper en 1/4 theelepel zout......TZAZIKI: 200 g griekse yoghurt, 15 cm komkommer, 1 geperst teentje knoflook, 1 el olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse dille, zout naar smaak............KOOLSALADE: 400 g fijngeschaafde witte kool, 2 el olijfolie, 2 el vers citroensap, zout naar smaak.......TOMATENRIJST: 300 g basmati rijst, 500 g geschilde, in stukjes gesneden tomaten, 1 fijngehakte ui, 1 el boter, 7 dl bouillon (van blokjes), peper en zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Barbecue, kontaktgrill of grillpan, 4 lange satéprikkers, Braadpan o.d. met dikke bodem


Eigen foto,
met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het haasje in plakken , 1 1/2 cm dik. Meng de ingrediënten van de marinade en meng met het vlees; een nachtje laten marineren.

Bereidingswijze

KOOLSLA: alles mengen en een uur koel wegzetten, evt. opdienen met een paar zwarte olijven. TZAZIKI: komkommer grof raspen, het vocht eruit knijpen en mengen met de overige ingrediënten; koel wegzetten. RIJST: bak de ui in de boter goudbruin, gebruik een pan met DIKKE bodem, bak de tomaten even mee, voeg de bouillon toe en maak op smaak met peper en zout. Aan de kook brengen, de rijst toevoegen en zonder deksel zachtjes laten pruttelen tot de rijst gaar en het vocht verdampt is.( Kijk op de verpakking van de rijst voor de kooktijd). Goed in de gaten houden, heeft neiging aan te branden. De rijst kan goed van te voren klaargemaakt worden, even opwarmen in de magnetron..... SOUVLAKI: rijg het vlees en de laurierbladen om en om aan 4 spiezen. Grillen tot het vlees gaar is.

Serveertip

Lekker met een glaasje retsina.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top