Mosterdsaus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

40 gram boter * 40 gram bloem * 1/2 liter bouillon * 1 eetlepel mosterd * peper * zout



Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan, niet bruin laten worden. Voeg in eenmaal de bloem toe en roer goed. Dit noemt men een roux.
Warm de roux even door zonder hem bruin te laten worden en voeg dan ruim 2 dl vocht toe, laat dit aan de kook komen en roer ondertussen de saus glad. Voeg al roerend de rest van de vloeistof langzaam bij de saus. Roer in een kommmetje de mosterd met wat saus tot een papje en roer dit door de saus. Laat de saus niet meer koken. Maak de roux af met peper en zout.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies