Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelfgemaakte zigeunersaus

Door: erwin-ehv

  • Balkan
  •  
  • Geplaatst op

Niks lekkerder dan een 'home-made' zigeunersaus, en deze is werkelijk (al zeg ik t zelf..) eeeenorm lekker)

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie; 1 ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (geperst); 1/2 groen pepertje (zonder pitjes, in smalle ringetjes); 1/2 rode paprika (kleine blokjes); 1/2 groene paprika (kleine blokjes); 100 gr champignons (dunne schijfjes); blikje tomatenpuree (70 gr); 4 el tomatenketchup; 1 el sambal manis; 1 el azijn; 2 el witte basterdsuiker; 1 dl kippenbouillon; 2 augurken (kleine blokjes); evt. maizena (aangelengd met wat bouillon).


Verder heb je nodig


Sauspan met dikke bodem


Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en pepertje aan. Voeg dan de paprika's en champignons toe en bak ca 5 minuutjes mee, tot ze wat zacht worden. Doe dan de tomatenpuree erbij, bak nog een minuutje, en voeg dan de ketchup, sambal, azijn, suiker en bouillon toe en laat doorpruttelen. Proef of er nog iets van suiker bij moet, doe er dan de augurk door. Bindt m eventueel met wat maizena als de saus te dun is.

Serveertip

Serveer deze heerlijke saus bij een lekker stukje vlees (biefstuk, schnitzel, kippetje, hamburger etc etc etc) met frites of rijst en doperwtjes. Smakelijk!

Bron

Moi



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top