Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Frikadel Kentang

Frikadel Kentang

Door: nariam

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-01-2007

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardappelen100 gram gehakt halfom1 prei3 takjes selderij1 theelepel sambal manis3 eidooiers1 theelepel geraspte nootmuskaatpaneermeel


Verder heb je nodig


Pan om te bakken in olie.


Indonisisch bijgerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen gaar in de schil.Laat ze afkoelen en pel ze.Maak de prei schoon en snipper hem zeer fijn.Was de seldijtakjes, hak ze fijn.

Bereidingswijze

Prak de aardappelen met het gehakt en voeg de prei toe.Meng de selderij door het gehakt.Maak op smaak af met sambal en nootmuskaat.Meng hier 2 losgeklopte eidooier door.Maak hiervan ronde platte koekjes.Klop het 3de eidooier los en wentel de koekjes door het paneermeel.Bak de frikandellen in hete olie op niet te hoog vuur goudbruin.

Bron

Kookboek Marjolein Wildschut



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top