Uienjam

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

50 gr ongezouten boter; 5 middelgrote rode uien (in plakjes); 250 ml droge sherry; 250 ml tawny port; 50 gr krenten (geweekt in 50 ml droge sherry); peper&zout.

HULPMIDDELEN

pan met dikke bodem


Een erg lekker recept uit het Midden-Oosten

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Smelt de boter en laat de uien hier in fruiten tot ze zacht en glazig zijn (ca 5 minuten). Doe de sherry en port erbij en laat voor ca 45 minuten zachtjes koken, roer af en toe om zodat ie niet aankoekt. Doe de krenten met het weekvocht er dan bij en laat nog eens 10 minuutjes pruttelen, tot de uien heeel kleverig zijn en bijna gecarameliseerd. Breng evt op smaak met peper&zout.

Serveertips

Lekker op brood, maar ook bij stoofschotels!

Bron

Saha

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies