Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Uienjam

Door: erwin-ehv

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


50 gr ongezouten boter; 5 middelgrote rode uien (in plakjes); 250 ml droge sherry; 250 ml tawny port; 50 gr krenten (geweekt in 50 ml droge sherry); peper&zout.


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem


Een erg lekker recept uit het Midden-Oosten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Smelt de boter en laat de uien hier in fruiten tot ze zacht en glazig zijn (ca 5 minuten). Doe de sherry en port erbij en laat voor ca 45 minuten zachtjes koken, roer af en toe om zodat ie niet aankoekt. Doe de krenten met het weekvocht er dan bij en laat nog eens 10 minuutjes pruttelen, tot de uien heeel kleverig zijn en bijna gecarameliseerd. Breng evt op smaak met peper&zout.

Serveertip

Lekker op brood, maar ook bij stoofschotels!

Bron

Saha



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top