Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pannenkoektaart met aubergine en tomaat

  • Vegetarisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 pak eierpannenkoekmix;
6 eetlepels zonnebloempitten;
2 theelepels oregano;
2 aubergines;
8 tomaten;
6 eetlepels olijfolie + olie voor het invetten;
150 geraspte belegen kaas;
450 ml tomatensaus (bijvoorbeeld Spagheroni)



Voorbereiding

1. Bereid mix volgens gebruiksaanwijzing.
2. Schep zonnebloempitten en oregan door het beslag.
3. Was de aubergines en tomaten en snijd ze in dunne plakken (plakjes aubergine in vieren).
4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in Koekenpan en bak 1/3 van de auberginestukjes.
5. Schep beslag erover zodat de aubergine bedekt is. Keren als de bovenkant droog is.
6. Laat pannenkoek in ingevette springvorm glijden.
7. Bestrijken met 3 eetlepels tomatensaus en wat tomatenplakjes.
8. Strooi 2 eetlepels kaas erover.
9. Bak en beleg zo nog 5 pannenkoeken.
10. Bak de pannenkoektaart middenin een voorverwarmde oven van 200 graden circa 20 minuten.


Tip: de auberginestukjes vantevoren bakken en door de mix roeren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smivla
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top