Chutney van groene tomaten

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg groene tomaten
1 eetl zout
2 theel. chilipoeder
15 gr. gemberpoeder
500 gr. donkere basterd suiker
2 theel. kerrie
5 tenen knoflook
1 dl. azijn

HULPMIDDELEN

Breede pan.


Een heerlijk bijgerecht. gemaakt van onrijpe (groene) tomatren.

Voorbereiding

Tomaten in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Alle ingredienten in de pan doen en al roerend aan de kook brengen. Op een zacht vuur 1,5 uur laten koken. Regelmatig de stukjes tomaat fijndrukken tegen de zijkant van de pan. Heet in potten doen en op zijn kop laten afkoelen.
De hoeveelheid van de kruiden kunnen naar eigen smaak worden aangepast. zo doe ik er wat stukjes gember (vers of bolletjes)in. en wat meer chili en cayennepeper voor de pittigheid.

Serveertips

Heerlijk bij bijna alles.
Nasi, bami, gebakken ei, op de boterham met kaas. Het is een zoet/pittig bijgerecht.

Bron

Hermy's mini groentjes.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies