Piedeeg

  • Iers
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

175 gr tarwebloem, 100 gr koude roomboter of margarine, 3 eetl ijskoud water.


Basisrecept voor zoete en hartige pie.

Bereidingswijze

De bloem in de kom van de keukenmachine of op het aanrecht zeven.
De boter kleinsnijden en samen met het water bij de bloem doen.
Alles snel tot een glad en soepel deeg kneden.
In plastic folie verpakken en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.


PIEDEEG MET KWARK:
175 gr tarwebloem, 50 gr koude roomboter of magarine, 100 gr koude magere kwark.

De hetzelfde als hierboven tot een glad deeg kneden en in de koelkast. leggen.

Serveertips

Het deeg is genoeg voor een bodem van 24 cm en een boven bedekking/ versiering. TIP: Rol het deeg uit tussen twee lagen alufolie, zo heb je geen extra bloem nodig en blijft het piedeeg lekkerder.
Wel altijd gaatjes prikken met een vork in het deeg dat op de bodem ligt.
De bekleden taartvorm ook nog 15 min. in de koelkast leggen. TIP: gebruikt u een vochtige vulling...bak de piebodem daan eerst even voor (ca 10 min. Evt. bekleden met alu folie.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies