Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Piedeeg

Piedeeg

Door: esther2009

  • Iers
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-12-2006

Ingrediënten


175 gr tarwebloem, 100 gr koude roomboter of margarine, 3 eetl ijskoud water.



Basisrecept voor zoete en hartige pie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem in de kom van de Keukenmachine of op het aanrecht zeven.
De boter kleinsnijden en samen met het water bij de bloem doen.
Alles snel tot een glad en soepel deeg kneden.
In plastic folie verpakken en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.


PIEDEEG MET KWARK:
175 gr tarwebloem, 50 gr koude roomboter of magarine, 100 gr koude magere kwark.

De hetzelfde als hierboven tot een glad deeg kneden en in de koelkast. leggen.

Serveertip

Het deeg is genoeg voor een bodem van 24 cm en een boven bedekking/ versiering. TIP: Rol het deeg uit tussen twee lagen alufolie, zo heb je geen extra bloem nodig en blijft het piedeeg lekkerder.
Wel altijd gaatjes prikken met een vork in het deeg dat op de bodem ligt.
De bekleden taartvorm ook nog 15 min. in de koelkast leggen. TIP: gebruikt u een vochtige vulling...bak de piebodem daan eerst even voor (ca 10 min. Evt. bekleden met alu folie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top