Piedeeg

  • Iers
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

175 gr tarwebloem, 100 gr koude roomboter of margarine, 3 eetl ijskoud water.



Basisrecept voor zoete en hartige pie.

Bereidingswijze

De bloem in de kom van de keukenmachine of op het aanrecht zeven.
De boter kleinsnijden en samen met het water bij de bloem doen.
Alles snel tot een glad en soepel deeg kneden.
In plastic folie verpakken en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.


PIEDEEG MET KWARK:
175 gr tarwebloem, 50 gr koude roomboter of magarine, 100 gr koude magere kwark.

De hetzelfde als hierboven tot een glad deeg kneden en in de koelkast. leggen.

Serveertips

Het deeg is genoeg voor een bodem van 24 cm en een boven bedekking/ versiering. TIP: Rol het deeg uit tussen twee lagen alufolie, zo heb je geen extra bloem nodig en blijft het piedeeg lekkerder.
Wel altijd gaatjes prikken met een vork in het deeg dat op de bodem ligt.
De bekleden taartvorm ook nog 15 min. in de koelkast leggen. TIP: gebruikt u een vochtige vulling...bak de piebodem daan eerst even voor (ca 10 min. Evt. bekleden met alu folie.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esther2009


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies