Zalmtartaar met rucolaolie

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

25 g rucolasla
200 ml olijfolie
500 g zalmhaasjes
300 g gerookte zalm
1 citroen
200 ml crème fraîche
1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngesneden


HULPMIDDELEN

Keukenmachine
open ringvorm (doorsnede ca. 8 cm)
snijplank
mes
lepel


Een heerlijk voorgerecht als je voor een aantal mensen moet koken. Erg goed van te voren te maken!!

Bereidingswijze

Rucola van dikste stelen ontdoen en in keukenmachine fijnmalen. Terwijl machine draait, olie in dun straaltje erbij schenken. Rucolaolie op kamertemperatuur minimaal 1 uur wegzetten, daarna met zout op smaak brengen.
Zalmhaas en gerookte zalm in blokjes snijden. Van citroen 8 dunne partjes snijden, rest uitpersen. Beide soorten zalm met citroensap, crème fraîche en driekwart van bieslook mengen. Zalmmengsel afdekken en tot gebruik gekoeld bewaren.
Ringvorm telkens op bord zetten en met 1/8 deel van zalmmengsel vullen. Zalmmengsel met achterkant van lepel goed aandrukken. Ringvorm verwijderen. Partje citroen op zalmtartaar leggen. Zo alle borden opmaken. Rucolaolie om zalmtartaar druppelen. Rest van bieslook erover strooien.

Bron

Www.ah.nl

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies