Druivengelei met kaneel

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1200 gr. druiven-- 16 blaadjes gelatine-- 1 halve L. wittewijn (traminer als het gaat)-- 1 halve L. appelsap-- 125 ml. slagroom-- 2 el. suiker-- gemalen kaneel.


Een fris en vruchtig nagerecht, dat makkelijk en snel te maken is en dat bij gasten heeeeeeel goed aankomt.

Voorbereiding

De druiven van de tros halen, afspoelen en droogdeppen. Intussen de gelatine ca. 5 min. in koud water laten weken.

Bereidingswijze

Wijn en appelsap in een pan gieten en de druipnatte gelatine daarin laten oplossen, kaneel en suiker vermengen en erbij geven. De druiven en de vloeistof in een grote (pudding)vorm geven en in de koelkast (het liefst een hele nacht) laten opstijven. Voor het serveren op een schaal storten en met slagroom (eventueel ook met kaneelsuiker kruiden) serveren.

Serveertips

Past ook prachtig bij een buffet.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lielsje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies