Zalmmousse

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

2 blikjes (rode)zalm (ca 200 g), 125 g crème fraîche, 4 blaadjes gelatine, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel vers citroensap, peper, zout, olie om in te vetten

HULPMIDDELEN

staafmixer


. Dit recept heb ik al heel lang, af en toe komt het weer tevoorschijn, het blijft lekker!

Voorbereiding

Week de gelatine in koud water. Blikjes openmaken, sap bewaren. Evt. vel en graten verwijderen.

Bereidingswijze

Giet 1 dl zalmsap in een pannetje. Mix de zalm, voeg mayonaise, creme, ketchup, mosterd en citroensap toe. Zout en peper naar smaak. Breng het zalmsap aan de kook, los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer dit mengsel door de zalmmassa. Schenk de mousse in een met olie ingevette vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.Maak de zijkant een beetje los en stort op een mooi bord.

Serveertips

Lekker met een groene salade, asperges en toast.
TIP: In éénpersoonsvormpjes ook leuk als voorgerecht. Wikkel er dan als garnering een reep gerookte zalm omheen, garneer o.a. met een schijfje citroen.

Bron

?

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies