Speculaasijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 3 eierdooiers
- 250 ml. halfvolle melk
- 250 ml. slagroom
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 6 amandelspeculaasjes
- garneerslagroom

HULPMIDDELEN

Ijsmachine


Aangezien ik helemaal speculaasfan ben, hoort ook het ijs in smaak op tafel te komen. Je weet niet wat je proeft....

Voorbereiding

- Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker schuimig
- Voeg de speculaaskruiden toe, mixen en dan de melk.
- Verwarm dit mengsel in een pan tot net onder het kookpunt (niet koken!), ongeveer tien minuten
- Dan het mengsel snel afkoelen in een bak met (ijs)water
- Ondertussen de slagroom lobbig kloppen en bij het afgekoelde mengsel roeren
- Laat dit afgedekt een nacht in de koelkast staan

Bereidingswijze

- Draai het mengsel in ongeveer 40 minuten in de ijsmachine tot ijs.
- Brokkel 4 speculaasjes en voeg dit de laatste minuten toe
- Evt. nog iets laten naharden in diepvries
- Schep twee bollen ijs op een dessertbord en spuit 1 rozet slagroom.
- Brokkel de laatste twee speculaasjes en strooi dit over het ijs, evt. nog iets kaneel over het slagroom strooien

Serveertips


Er is veel verschil tussen speculaas- en koekkruiden. Het wordt vaak onder dezelfde noemer verkocht maar sinds ik echte speculaaskruiden gebruik is alles veel lekkerder.
Ik gebruik de speculaaskruiden van Jacob Hooy (reformhuis)

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies