Speculaasijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 3 eierdooiers
- 250 ml. halfvolle melk
- 250 ml. slagroom
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 6 amandelspeculaasjes
- garneerslagroom

HULPMIDDELEN

Ijsmachine


Aangezien ik helemaal speculaasfan ben, hoort ook het ijs in smaak op tafel te komen. Je weet niet wat je proeft....

Voorbereiding

- Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker schuimig
- Voeg de speculaaskruiden toe, mixen en dan de melk.
- Verwarm dit mengsel in een pan tot net onder het kookpunt (niet koken!), ongeveer tien minuten
- Dan het mengsel snel afkoelen in een bak met (ijs)water
- Ondertussen de slagroom lobbig kloppen en bij het afgekoelde mengsel roeren
- Laat dit afgedekt een nacht in de koelkast staan

Bereidingswijze

- Draai het mengsel in ongeveer 40 minuten in de ijsmachine tot ijs.
- Brokkel 4 speculaasjes en voeg dit de laatste minuten toe
- Evt. nog iets laten naharden in diepvries
- Schep twee bollen ijs op een dessertbord en spuit 1 rozet slagroom.
- Brokkel de laatste twee speculaasjes en strooi dit over het ijs, evt. nog iets kaneel over het slagroom strooien

Serveertips


Er is veel verschil tussen speculaas- en koekkruiden. Het wordt vaak onder dezelfde noemer verkocht maar sinds ik echte speculaaskruiden gebruik is alles veel lekkerder.
Ik gebruik de speculaaskruiden van Jacob Hooy (reformhuis)

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies