Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Schartongfilets met knoflook en bloemkool

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


-4 gefileerde schartongen ,
-8 lookteentjes ,
-2 dl melk ,
-1 bloemkool ,
-100 gr roomboter ,
-peper en zout ,
- 2 el gehakte peterselie en koriander ,
-4 dl visfond





Bijzonder lekkere combinatie

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Rol de visfilets op , prik ze vast met en houten stokje en leg ze in een ovenschotel en pocheer ze gaar in de visfond ( in de microgolf gaat het heel snel )

Bereidingswijze

-Snij de gepelde lookteentjes middendoor en laat ze kort opkoken in de melk om de scherpte er wat af te halen.
-Laat ze uitlekken en bak ze aan in de boter.
-Neem van het vuur en roer er de gehakte kruiden door met de in gezoute water voorgekookte bloemkool

Serveertip

Serveer met de visrolletjes en aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top