Schartongfilets met knoflook en bloemkool

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-4 gefileerde schartongen ,
-8 lookteentjes ,
-2 dl melk ,
-1 bloemkool ,
-100 gr roomboter ,
-peper en zout ,
- 2 el gehakte peterselie en koriander ,
-4 dl visfond


Bijzonder lekkere combinatie

Voorbereiding

-Rol de visfilets op , prik ze vast met en houten stokje en leg ze in een ovenschotel en pocheer ze gaar in de visfond ( in de microgolf gaat het heel snel )

Bereidingswijze

-Snij de gepelde lookteentjes middendoor en laat ze kort opkoken in de melk om de scherpte er wat af te halen.
-Laat ze uitlekken en bak ze aan in de boter.
-Neem van het vuur en roer er de gehakte kruiden door met de in gezoute water voorgekookte bloemkool

Serveertips

Serveer met de visrolletjes en aardappelpuree.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies