Speculaasijs

  • Internationaal Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

250 ml. slagroom.
250 ml. vanilleyoghurt.
8 speculaasjes.
slagroom uit de spuitbus.
1 zakje chocolade pepernoten.

HULPMIDDELEN

Diepvries.


Een lekker toetje voor sinterklaasavond.

Voorbereiding

Alles klaar zetten.

Bereidingswijze

Klop in een kom de slagroom stijf en klop de yoghurt erdoor.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en spatel ze door het roommengsel.
Doe het mengsel over in een diepvriesbak en zet deze zonder deksel in de diepvriezer.
Laat het ijs 3-4 uur bevriezen.
Schep het ijs elk half uur om met een vork en schraap dan het al bevroren ijs van de wanden.
Hier voorkom je dat de ijskristallen te groot worden en blijft het ijs lekker smeuig.

Serveertips

Schep vlak voor het serveren het speculaasijs met een ijsboltang in hoge wijde coupes, spuit er een flinke toef slagroom op en garneer met de chocoladepepernoten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies