Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.



Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden celsius.
Snijd de brie en boter in kleine blokjes en laat deze zacht worden op kamer temperatuur.
Snijd het brood in plakjes van 1 cm dik en besmeer ze licht met olijfolie.
Was en droog de tijm en ris de blaadjes van het takje.

Bereidingswijze

Doe de tijm, samen met de brie, boter en zongedroogde tomaten in een kom en pureer dit met een staafmixer.
Besmeer het brood hier dik mee. Bestrooi het met pijnboompitten en peper.

Serveertips

Bak de broodjes af in 12 minuten en serveer het warm.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inge1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top