Surinaams-Hindoestaanse bijgerechten voor Roti

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingredienten: (voor 4 personen)
? +/- 500 gram bataat (zoete aardappelen bij de Toko) kan ook met een andere aardappel moet wel vast kokend zijn
zelf met opperdoezen gemaakt
? 500 gram kouseband
? 500 gram kipfilet of 4 kippenpoten
? 2 uitjes
? hindoestaanse kerrie massala
? 1 blokje bouillon
? (eventueel een beetje aardappelzetmeel om de saus in te laten dikken)
Voor de marinade:
? 2 theelepels sambal
? 3 eetlepels ketjap
? 4 teentjes knoflook
? 2 theelepels ketoembar
? ½ theelepel djinten
? ½ theelepel djahe
? ½ theelepel laos



Roti met kip

Voorbereiding

De kipblokjes 2 uur marineren in de marinade

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3 cm. Kook ze tot ze net gaar zijn, maar nog wel stevig zijn.
Dop de kouseband en snijd deze in stukken van ongeveer 5 centimeter.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in blokjes en laat deze trekken met de ingrediënten voor de marinade voor minimaal 2 uur.
Bak de kip in een wok aan met de olie en de uitjes. Voeg tijdens het bakken de kerrie toe. Als de kip gaar is een halve liter water toevoegen en dit aan de kook brengen. Als het water kookt het bouillonblokje erbij verkruimelen. (Je kunt ook eerst een halve liter bouillon aanmaken als je dat prettiger vindt).
De kouseband en de bataat toevoegen en zachtjes laten pruttelen tot de kouseband gaar is. Tussentijds even proeven of er nog hindoestaanse kerrie bij moet. De saus dikt in door de aardappelen, maar wanneer deze te slap blijft kun je wat aardappelzetmeel toevoegen

Serveertips

Serveren met (kant en klare) roti's ( toko)of/en rijst en een mangochutney. Eet smakelijk!


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedina


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies