Surinaams-Hindoestaanse bijgerechten voor Roti

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ingredienten: (voor 4 personen)
? +/- 500 gram bataat (zoete aardappelen bij de Toko) kan ook met een andere aardappel moet wel vast kokend zijn
zelf met opperdoezen gemaakt
? 500 gram kouseband
? 500 gram kipfilet of 4 kippenpoten
? 2 uitjes
? hindoestaanse kerrie massala
? 1 blokje bouillon
? (eventueel een beetje aardappelzetmeel om de saus in te laten dikken)
Voor de marinade:
? 2 theelepels sambal
? 3 eetlepels ketjap
? 4 teentjes knoflook
? 2 theelepels ketoembar
? ½ theelepel djinten
? ½ theelepel djahe
? ½ theelepel laos


Roti met kip

Voorbereiding

De kipblokjes 2 uur marineren in de marinade

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 3 cm. Kook ze tot ze net gaar zijn, maar nog wel stevig zijn.
Dop de kouseband en snijd deze in stukken van ongeveer 5 centimeter.
Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de kip in blokjes en laat deze trekken met de ingrediënten voor de marinade voor minimaal 2 uur.
Bak de kip in een wok aan met de olie en de uitjes. Voeg tijdens het bakken de kerrie toe. Als de kip gaar is een halve liter water toevoegen en dit aan de kook brengen. Als het water kookt het bouillonblokje erbij verkruimelen. (Je kunt ook eerst een halve liter bouillon aanmaken als je dat prettiger vindt).
De kouseband en de bataat toevoegen en zachtjes laten pruttelen tot de kouseband gaar is. Tussentijds even proeven of er nog hindoestaanse kerrie bij moet. De saus dikt in door de aardappelen, maar wanneer deze te slap blijft kun je wat aardappelzetmeel toevoegen

Serveertips

Serveren met (kant en klare) roti's ( toko)of/en rijst en een mangochutney. Eet smakelijk!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hedina

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De nr. 1 gezondheidsblender uit Amerika. Nu met hakmachine!

van 139,95
Alleen vandaag 69,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies