Romige witlofschotel uit de oven

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 6 struikjes witlof *150 g. gesneden schouderham *1 pot boursin cuisine *3 el melk *2 tomaten *100 gr. gemalen belegen kaas

HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Ik heb nooit van witlof gehouden, vanavond heb ik er mijn vingers bijna bij opgegeten, het is heerlij op deze manier....

Voorbereiding

Vet de ovenschaal in, maak de witlof schoon, snijdt de tomaat in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijdt de witlof doormidden zodat je 12 halve struikjes hebt. Doe deze in een pan en kook de witlof 5 minuten. Schep na 5 minuten de witlof uit de pan en laat uitlekken. Doe het hele potje boursin cuisine in een schaaltje samen met de 2 el melk. Roer het geheel goed door.
Omwikkel de witlof met ham en leg ze allemaal in de ovenschaal. Schep de boursin erover, dan de plakken tomaat verdelen over de schaal, daarna geraspte kaas erover strooien. 20 min in de oven en klaar........

Serveertips

Wij hebben het gegeten met gebakken aardappeltjes. Maar ook lekker met een salade.

Bron

AH

Leuk recept? Deel het
Reacties (19)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celsti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies