Konijn in Rodenbach met paddestoelen

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-1 wild konijn (ongeveer 600 gram),
-peper,
-zout,
-1 el vloeibare margarine,
-250 gram uien in plakjes,
-2 flesjes Rodenbach,
-750 ml runderbouillon of bouillon op basis van wildfond,
-kruidentuiltje,
-1 teentje look,
-400 gram gemengde wildpaddestoelen,
-gehakte peterselie,
-olie.








Een West -Vlaams stoofrecept van wild konijn ,dat prima smaakt !

Voorbereiding

-Verdeel het konijn in stukken.
-Kruidt het met peper en zout en braad kort aan in de vloeibare margarine.
*Gebruik een stoofpot met dikke bodem.

Bereidingswijze

-Stoof in de pan vervolgens de uien (voeg geen extra vet meer toe) en blus met het Rodenbachbier.
-Leg de stukken konijn terug in de pan en overgiet met de bouillon.
-Laat inkoken en voeg de kruidentuil en look toe.
-Laat op een laag vuur langzaam garen (ongeveer 45 min).
-Maak ondertussen de paddestoelen schoon.
-Bakt ze kort aan in een klein beetje olie.

Serveertips

-Voegt de paddestoelen toe aan het stoofgerecht en dien onmiddellijk op.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies