Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stoofschotel (slankgerecht)

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 2 uien
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 1 courgette
  • 100 g sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 el tomatenpuree (optioneel)
  • ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt)
  • ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan.
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering)
  • Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn
  • 150 g geraspte kaas


HULPMIDDELEN

Grote Braadpan (Wok) + oven met grill. scherp mesje. Eventueel knoflookpers (ik snijd het fijn)

Stoofschotel (slankgerecht)

Ingredinten

Alles in de pan

Stoof de groenten

Net uit de oven

Met penne pasta

2e dag in kleinere ovenschaal

2e dag op het bord met champignons en Trottole

Stoofschotel

(Foto mobiel 1351107509)


Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst.
Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

Voorbereiding

  • Snipper de gepelde uien.
  • Maak de paprika`s schoon. (zaadlijsten en zaadjes verwijderen)en snijd ze in reepjes.
  • Tip Keer de paprika`s en snijd in reepjes op de binnenkant want door het `vel` snijdt het moeilijker.
  • Uiteinden van courgette snijden en in plakjes snijden van ongeveer ½ cm dik.
  • Sperziebonen schoonmaken en doormidden breken.
  • Knoflook pellen en fijnsnijden (of door de knijper)

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig, niet bruin laten worden na 1 min de knoflook erbij.
  • Voeg de tomatenpuree toe en even goed roeren om het te laten `ontzuren`.
  • Dan de repen paprika, courgetteplakjes,sperziebonen de tomaten inclusief het vocht uit blik.
  • De sperziebonen duren het langst die zou je van te voren even ±10 min. kunnen laten koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg water toe zoveel als nodig is.
  • Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10- 15 minuten.
  • Proef even en als je niet van knapperige groenten houdt stoof het dan langer.
  • Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkelen minuten onder de ovengrill.
  • Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten en strooi de peterselie eroverheen (sorry vergeten bij de foto)
  • Dit recept is voor 4 personen, wij zijn met 2 dus ik hield de helft over.
  • Mocht je overhouden; zet afkoelde Ovenschaal afgedekt in de oven.
  • De 2e dag
  • In een kleinere ovenschaal scheppen en wat kaas erover strooien.
  • In voorverwarmde oven van 175 C voor ± 10-15 minuten.
  • Grill inschakelen en de kaas laten smelten.
  • Terwijl de schaal in de oven staat 1 bakje kastanjechampignons (grote in 4 of kleine heel laten) met heel klein scheutje olie en wat knoflook zachtjes bakken.
  • Bijna op het laatst ± 1 tl balsamico-azijn toevoegen.
  • De 1e en de 2e avond gegeten met Penne pasta, de 2e avond met Troltolle pasta.
  • Nog wat verse Parmezaanse kaas erover en het was weer heerlijk.



Serveertips

  • Lekker met Rijst of pasta.
  • Tip 1; Druk nadat de groenten in een vuurvaste schaal zijn gedaan, met de bolle kant van een lepel vier kuiltjes in de groenten en breek er 4 eieren in.Plaats onder de grill en dien op zodra de eieren zijn gestold.
  • Tip 2;Vervang de geraspte kaas door Mozzarella en laat ze onder de grill smelten.

Bron

Dochter



Leuk recept? Deel het
Reacties (30)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top