• Eigen recept
  • Top 100

Eigen gemaakte tomatensoep met balletjes

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!)
2 theel. suiker

HULPMIDDELEN

Blender (of fijne zeef).Flinke soeppan van 3 liter inhoud. vergiet

heerlijk smullen

parel62

heerlijk Ruth !
tomaten soep met Witches cheese

heb laatste restje soep getopt met http://www.smulweb.nl/recepten/1416251/Witches-cheese mjammie


Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

Voorbereiding

Was de tomaten en snipper de ui en de knoflookteentjes

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in grove stukken. doe ze in de pan en zet de pan op een matig vuurtje. wacht tot er vocht uit de tomaten vrijkomt. roer af en toe.Leg -als er een bodem vocht in de pan ontstaan is- een deksel op de pan en zet het vuur hoger. wacht tot de inhoud kookt en zet dan het vuur laag en laat de deksel erop. af en toe roeren. laat dit 10 minuten pruttelen.
zet een vergiet op een grote kom en giet de tomaten door de zeef.(sap bewaren) laat de tomaten wat afkoelen en doe ze in de blender en laat het tot pap pureren.(als je geen blender hebt dan de tomatenmassa met de bolle kant van een soeplepel door een fijne zeef wrijven).
was de pan af en doe er dan wat bakmargarine in. als het schuim weg is de ui en de knoflook erin doen. goed roeren en op een klein vuurtje 5 min. laten gaar worden. vervolgens doe je de sap van de tomaten uit de kom bij de uimassa en doe het tomaten mengsel er ook bij(tomatenmengsel nog eens door de zeef doen i.v.m. eventuele pitjes of velletjes!). flink doorroeren. vervolgens het pak tomatensap erdoor roeren en de gehaktballetjes en verder nog 750 ml tot 1 liter, ligt er aan hoe dik je de soep wil) heet water. goed roeren.(ik gebruik zelf 750 ml) als dit bijna kookt dan het zakje droge tomatensoep erdoor roeren. flink roeren zodat het niet gaat klonteren. vervolgens de 4 maggieblokjes (of de groentebouillon blokjes + maggieblokjes) erdoor en de vermicellie. naar smaak wat zout en peper en evt. 2 theelepeltjes suiker. alles weer laten koken, dan vuur laag, deksel schuin op de pan en 10 minuten zachtjes laten pruttelen. zaaaaaaalig.!!!!

p.s. ik voeg halverwege de kooktijd nog enkele druppels worcestershire sauce toe, maakt de soep nog wat pittiger. Ook heerlijk

Serveertips

Heerlijk met geroosterd stokbrood.
TIP
KREEG IK VAN STEFFIE32; Ze heeft van 1 liter water een halve liter afgehaald en daarin de droge tomatensoep goed opgelost en daarna dit weer aan de soep toegevoegd. zij had daardoor geen klontjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (101)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies