Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoen uit de oven

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 zakje verse tijm (a 15 g)

1 kleine pompoen (ca. 1 kg)

grof zeezout

2 rode uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook, in plakjes

250 g kastanjechampignons, in plakjes

1 eetlepel balsamicoazijn (of citroensap)

100 ml olijfolie extra vierge

1 zakje hazelnoten (65 g), grofgehakt

50 g pittige kaas, in flinters (bijv. grana padano)

125 g hüttenkäse


HULPMIDDELEN

Braadslede


Pompoenen zijn er nu volop. Een vegetarisch hoofdgerecht hiermee!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Blaadjes tijm van takjes rissen. Pompoen in 8-12 parten snijden. Pitten en draden verwijderen. Parten pompoen naast elkaar in braadslede leggen en bestrooien met tijm, zout en peper. Ui, knoflook en champignons erover verdelen en geheel opnieuw bestrooien met zout en peper. Azijn en olijfolie over pompoenparten sprenkelen. Pompoenparten in midden van oven in 30-40 min. gaar laten worden. Regelmatig bedruipen met braadvocht. In droge Koekenpan hazelnoten goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen. Parten pompoen in vier diepe borden leggen en braadvocht erover scheppen. Hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover strooien. Lekker met kruidige couscous.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top