appelcompote

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg appels liefst biologisch heb je zelf appelboom is het natuurlijk helemaal ideaal.
1 el kaneel of kaneelstok
45 gr suiker
wat citroensap en klontje boter

HULPMIDDELEN

Schilmes,snijplank,pan houtenlepel


Mijn eigengemaakte appelmoes wordt altijd direkt op gegeten, zo lekker vind iedereen hem dus vandaar mag hij niet ontbreken.

Voorbereiding

Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
snijd de appels in blokjes.
besprenkel ze met citroensap.

Bereidingswijze

Doe de appels in de pan en doe er een bodempje water bij.
de suiker en kaneel toevoegen en laat dit koken. als het kook op laag vuur zetten en even door laten koken, dan als alles zacht is en het mooi is ingekookt haal je pan van het vuur en voeg de klont boter toe, laat het afkoelen en zet dan in koelkast tot je het serveert.

Serveertips

In een mooie schaal.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies