appelcompote

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg appels liefst biologisch heb je zelf appelboom is het natuurlijk helemaal ideaal.
1 el kaneel of kaneelstok
45 gr suiker
wat citroensap en klontje boter

HULPMIDDELEN

Schilmes,snijplank,pan houtenlepel


Mijn eigengemaakte appelmoes wordt altijd direkt op gegeten, zo lekker vind iedereen hem dus vandaar mag hij niet ontbreken.

Voorbereiding

Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
snijd de appels in blokjes.
besprenkel ze met citroensap.

Bereidingswijze

Doe de appels in de pan en doe er een bodempje water bij.
de suiker en kaneel toevoegen en laat dit koken. als het kook op laag vuur zetten en even door laten koken, dan als alles zacht is en het mooi is ingekookt haal je pan van het vuur en voeg de klont boter toe, laat het afkoelen en zet dan in koelkast tot je het serveert.

Serveertips

In een mooie schaal.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies