Gebakken hindefilet op een spiegel van Leffesaus

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-4 hindefilet van circa 200 gr
-4 sneetjes spek (gezouten)
-16 spruitjes
-8 aardappelen
-1 Donkere Leffe
-2 dl wildfond
-peper en zout
-olijfolie
-scheutje room
-boter
-1 eetlepel bruine suiker


Een rijkelijk wildgerecht met een geweldig lekkere saus, dat eenieder kan bereiden

Voorbereiding

-Reinig de spruitjes en kook ze gaar in gezouten water.
-Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
-Snij het spek in blokjes.

Bereidingswijze

-Laat wat boter aankleuren in een braadpan en bak de gekruide hindefilet kort langs beide zijden aan.
-Haal ze uit de braadpan en schik ze op een ovenschotel en laat verder braden in de oven op 175 C, overgiet regelmatig met wat braadvocht.
-Laat de filets verder braden ( rosé is perfect ).
-Bak ondertussen de spekjes in de braadpan van de hinde en deglaceer nadien met de wildfond en laat de resten losweken.
-Zeef het vocht door en voeg er vervolgens de leffe aan toe (naar eigen sterkte qua smaak).
-Laat alles even opkoken en voeg er nadien de lepel bruine suiker aan toe, bind met wat klontjes harde boter.
-Giet de aardappelen af en plet deze met een vork, voeg er wat olijfolie aantoe en breng op smaak met peper en meng er de spekblokjes onder.

Serveertips

-Snij de spruitjes middendoor en verwarm ze even in gesmolten boter, kruiden naar smaak.
-Neem een metalen ring en schik hierin de geplette aardappel en schik hierboven de spruitjes ( gesneden zijde langs onder).
-Neem de hindefilet uit de oven om het vervolgens tegen het torentje van aardappel en spruitjes te zetten.
-nappeer wat saus op het bord en werk af met een takje rozemarijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies