Gebakken hindefilet op een spiegel van Leffesaus

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-4 hindefilet van circa 200 gr
-4 sneetjes spek (gezouten)
-16 spruitjes
-8 aardappelen
-1 Donkere Leffe
-2 dl wildfond
-peper en zout
-olijfolie
-scheutje room
-boter
-1 eetlepel bruine suiker


Een rijkelijk wildgerecht met een geweldig lekkere saus, dat eenieder kan bereiden

Voorbereiding

-Reinig de spruitjes en kook ze gaar in gezouten water.
-Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
-Snij het spek in blokjes.

Bereidingswijze

-Laat wat boter aankleuren in een braadpan en bak de gekruide hindefilet kort langs beide zijden aan.
-Haal ze uit de braadpan en schik ze op een ovenschotel en laat verder braden in de oven op 175 C, overgiet regelmatig met wat braadvocht.
-Laat de filets verder braden ( rosé is perfect ).
-Bak ondertussen de spekjes in de braadpan van de hinde en deglaceer nadien met de wildfond en laat de resten losweken.
-Zeef het vocht door en voeg er vervolgens de leffe aan toe (naar eigen sterkte qua smaak).
-Laat alles even opkoken en voeg er nadien de lepel bruine suiker aan toe, bind met wat klontjes harde boter.
-Giet de aardappelen af en plet deze met een vork, voeg er wat olijfolie aantoe en breng op smaak met peper en meng er de spekblokjes onder.

Serveertips

-Snij de spruitjes middendoor en verwarm ze even in gesmolten boter, kruiden naar smaak.
-Neem een metalen ring en schik hierin de geplette aardappel en schik hierboven de spruitjes ( gesneden zijde langs onder).
-Neem de hindefilet uit de oven om het vervolgens tegen het torentje van aardappel en spruitjes te zetten.
-nappeer wat saus op het bord en werk af met een takje rozemarijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies