Oma`s Hachee (slowcooker)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ong 800 gram niet te mager rundvlees
3 echt flinke uien
een scheutje olijfolie
1 eetlepel bloem
1 flink laurierblad
3 kruidnagels
3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn
250 dl bouillon van een blokjezout en peper
1 theelepel suiker

HULPMIDDELEN

Keukenmachine of plank en mes en!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)


In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)

Voorbereiding

Snijd de ui grof in de keukenmachine of op de plank. Maak wat bouillon met het water en een blokje, los hierin de suiker op.
Snijd het vlees in niet te kleine stukken, wrijf het in met wat olijfolie, zout en peper en bestrooi het met de bloem.

Bereidingswijze

Doe in de pot:
De uien, het laurierblad, de kruidnagels. Daarboven het vlees(rauw) en giet er dan de bouillon en de azijn of wijn over.
Laat dit lekker 10 a 12uur staan op stand laag. Roer het een uur voor het eten even door met een houten lepel.
Het ruikt fantastisch en smaakt nog lekkerder.

Serveertips

Hachee eet je met rode kool en aardappelen.
Of met rijst en salade, alles kan en mag.

Bron

Oma

Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies