Indische gehaktballetjes

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram gehakt half-om-half

1 zeer fijn gesnipperde ui

2 theelepels djahe

1 theelepel sereh

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 theelepel ketoembar

2 a 3 theelepels sambal oelek

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels ketjap

1 ei

10 eetlepels paneermeel

Zout naar smaak

arachideolie

Voor de saus: rode loempiasaus of chilisaus, eventueel pindasaus




Bereidingswijze

Kneed alle ingredi├źnten goed door elkaar. Vorm er kleine gehaktballetjes van (┬▒ 20 stuks). Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.

Druk de balletjes iets plat. Verhit de olie.

Braad de balletjes ongeveer 4 minuten aan een zijde, draai ze om en bak ze dan 4 minuten aan de andere zijde.

Vervolgens beide zijden nog eens elk 2 minuten tot balletjes mooi bruin zijn.

Ui de olie scheppen en op keukenpapier uit laten lekken en afkoelen.



Koud serveren met in een aparte kom de saus.

Bron

M'n vader

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denbraber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies