Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indische gehaktballetjes

Door: denbraber

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gram gehakt half-om-half

1 zeer fijn gesnipperde ui

2 theelepels djahe

1 theelepel sereh

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 theelepel ketoembar

2 a 3 theelepels sambal oelek

1 eetlepel mosterd

3 eetlepels ketjap

1 ei

10 eetlepels paneermeel

Zout naar smaak

arachideolie

Voor de saus: rode loempiasaus of chilisaus, eventueel pindasaus





Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed alle ingredi├źnten goed door elkaar. Vorm er kleine gehaktballetjes van (┬▒ 20 stuks). Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast.

Druk de balletjes iets plat. Verhit de olie.

Braad de balletjes ongeveer 4 minuten aan een zijde, draai ze om en bak ze dan 4 minuten aan de andere zijde.

Vervolgens beide zijden nog eens elk 2 minuten tot balletjes mooi bruin zijn.

Ui de olie scheppen en op keukenpapier uit laten lekken en afkoelen.



Koud serveren met in een aparte kom de saus.

Bron

M'n vader



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van denbraber
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top