Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarische tajine met pompoen, zoete aardappel en feta

Door: linde

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


Half blok feta, 2 zoete aardappelen (die met oranje vruchtvlees zijn het zoetst), 1 kleine winterwortel, butternut squash (ik vond hele kleintjes bij de turk, anders gewoon de helft van een grote ofzo), twee grote tomaten, wat gedroogde abrikozen of ander tuttifrutti fruit, half (tuinkruiden-)bouillonblokje, 1 eetlepel Ras en Hanout (Marokkaans specerijnmengsel), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel komijnpoeder, 2 flinke tenen knoflook. Eventueel een handje geroosterde sesamzaadjes.



Heerlijk gerecht in de tajine. Kan ook gewoon in een Braadpan klaargemaakt worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen en pompoen in hapklare blokken snijden, wortel in halve schijven van ongeveer een halve cm dik. De knoflooktenen in vieren ofzo , als ze gestoofd zijn zijn die stukken lekker zoet. In een tajine (of gewoon een braadpan) olie verhitten en de wortel en knoflook even aanbakken. Vuur zacht en met de deksel erop 5 minuutjes stoven. Dan de pompoen, aardappel, tomaten (in grove stukken), specerijen erbij, bouillonblokje erover kruimelen en 1 of 2 deciliter heet water erover (tot halverwege de berg groenten ongeveer) gieten. Deksel er weer op en 10 minuten laten stoven, af en toen even roeren en kijken of het niet te hard gaat. Dan het gedroogde fuit er bij, nog 5 of tien minuten tot alles lekker gaar is.

Feta er over verkruimelen en eventueel nog wat geroosterde sesamzaadjes

Serveertip

Lekker met de bulghursalade, ook op mijn pagina!

Hierbij smaakt een volle, donkere rosé.



Deel dit recept

Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top